Hallongrottor

Stod igår kväll och tillverkade hallongrottor i parti och minut. Mellanpojken ska på klassresa och då ska de bakas och stås i. Det är visst pedagogiskt. Att föräldrarna köper in ingredienser, pappersformar och ditten och datten samt står i flera timmar mellan läxläsning och diskplock och tillverkar tämligen sorgliga hallongrottor. Resultatet blir kanske en inkomst på 100 kr (Noll om man drar bort utlägg för ingredienser. Minus flera hundra om man drar bort arbetsinsats...) Varför i hela friden inte bara betala hundralappen direkt istället för denna märkliga omväg. Många har nog ställt sig frågan under årens (århundradenas??) lopp. Kanske ett nytt forskningsområde?! Men det är pedagogiskt. Vad är det som är pedagogiskt? Att barnen lär sig att grupptryck är ett bra påtryckningsmedel. Extra bra kryddat med dåligt samvete för att vara en dålig mamma...
Dottern blev i alla fall glad! Det ser ju ut som hallongrottor mamma! (Säger något om min bakkonst). Och de är jättegoda!!!! Gullig unge.
Men jag ska inte klaga. Har hört hemska berättelser från Nyköpings kommun. Där finns tydligen ett särskilt otäckt släkte av klassmammor som terroriserar övriga stackare till föräldrar med loppisar i arla morgonstund, kabaréer, magdans, diskon i parti och minut. Gudarna vet att det finns många skäl att stanna i Östergötland!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0