Bindprojektet

Genom vår historia har kvinnor och flickor förtryckts och förminskats på alla upptänkliga sätt. Ett givet sätt är ju såklart att lyfta fram saker som definitivt skiljer oss från männen och framhålla dem som orena, smutsiga och besmittade. Något som definitivt är unikt för kvinnor är ägglossning och mens. Är vi friska, i fertil ålder och inte gravida så har vi i allmänhet mens. En kvinna som har mens har i många kulturer ansetts som det mest vederstyggliga som finns. Så är det som tur är inte längre. Inte för oss i Sverige. Men på andra ställen på jorden är det fortfarande så.
Bindprojektet är ett projekt som arbetar för att kvinnor i en landsbygdsbygd i Indien ska få tillgång till bindor och därmed slippa ett handikappande sanitärt elände flera dagar varje månad under en stor del av sitt liv.
Gå in på www.bindor.nu pch läs mer.

Julgransplundring typ

Har just städat ut julen på kontoret. Dvs ställt ner julstjärnan som stod i fönstret på golvet. Här förtar vi oss inte :-)


Om kor

Alltså, vad jag gillar kor. De håller markerna öppna, de ger oss mjölk och kött och så kan man åka 1,5 km på en koskit. Å så är dom fina också.


Om entreprenörer"

"Potential entrepreneurs are outsiders. They are people who imagine things as they might be, not as they are, and have the drive to change the world around them." Anita Roddick founder of the Body Shop

Pressen ökar

Aj, aj, aj! Ibland behöver man en spark i baken. Inser att jag måste skärpa mig med bloggandet. Dvs börja blogga igen. Kom helt av mig då jag steg i i fb-världen. Jättekul. Men nu har jag talat om för politikerbloggen.se att jag bloggar och då får jag väl skärpe te mä som vi säger i Kinda.
på återhörande friends!

RSS 2.0