Bokbål - ett argument

Jag älskar att läsa böcker. Alla slags böcker. Trodde jag. Jag kan villigt erkänna att jag (särskilt på sommaren av någon underlig anledning) läser böcker av mer lättsmält natur. Som tex Marian Keyes. Det kan vara mycket befriande och hon har ofta en rapp dialog OCH FAKTISKT någon form av budskap (trodde du inte va?!). Nåväl. Jag läste en recension av boken "Inte han" av Sheila O´Flanagan där recensenten var mycket positiv till boken och jämförde den med just nämnda Keyes. Varpå jag lånade den på Rimforsa bibliotek (ett UTMÄRKT bibliotek!!!). Vilken skit rent ut sagt. Jag vill gå så långt som att säga att böcker som denna är utmärkta argument för bokbålsförespråkare!!!

Sommardvala - svammelvarning

Jaha. Jag har fått klagomål på att min blogg legat nere under sommaren. Jag har övat mig på att vara i nuet! Igår var jag på högsätet för inhämtande av kunskap igen - just det badhuset. På vägen dit tänkte jag på nystarter. Vi tar generellt sett väldigt allvarligt på nyår (i alla fall i den västerländska kulturen). Då ska det till nyårslöften och sundare livsstil i parti och minut. Bla ha bla ha! I den riktiga världen, där de flesta av oss lever, är det hösten som innebär en nystart på året. Vi har vilat och förhoppningsvis vuxit i erfarenhet, insikter och upplevelser under sommaren. Själv har jag läst böcker och annat om "det kvinnligas plats i det heliga" (låter mer begripligt på engelska - the Sacred Feminine) och det är inte klokt vad klok jag blivit!!!  
Skolorna drar igång. Barnen som har vuxit ur både kläder och årskurser kastar sig in i nya upplevelser. Jobbet drar iväg med mig på nya upplevelser.

Konstigt: Naturen går i vila på hösten för att födas på nytt till våren. Människor går till vila på sommaren för att födas på nytt till hösten. Ett helt nytt påfund. För ett par generationer sedan arbetade vi som mest under sommaren och kunde ta igen oss något under den mörkare årstiden. Det finns faktiskt fortfarande sådana människor. De kallas bönder och de är ett utdöende släkte. Jag tycker vi alla ska göra något bra och krama en bonde!

kan man publicera sådant svammel??? Den som lever få se!

"If God is male, then male is God". Tänk på det du!

RSS 2.0