Hört i badhuset - igen...!

Tydligen är det i simhallen i Linköping man ska hänga för att få koll på livets viktigare frågor... (se tidigare inlägg). Var där igår igen. Hörde då en liten barnröst: " Mamma, jag tycker om vårt universum!". 
Hörde inget svar från mamman, men det fick mig att fundera... Vad gör man om man inte gillar sitt universum? Det får nog bli en fråga mellan dig och din Gud. Eller uttryckte barnet sig bildligt och refererade till den lilla familjens universum? Där är det också viktigt att man trivs, och nog finns det dom som vantrivs i sitt universum.

Det riktigt stora kan rymmas i det mycket lilla.

Yours truly

Machu Picchu

Äldste sonen P fyller 15 idag. Lille pojk. Han var ju nyss så liten. Nu är han 180 cm, bred som en ladugårdsvägg (simmare!) och har 46  i skor (simmare?). När han kom ner till frukosten sa jag kärleksfullt något i stil med "lille mishu mashu". Helt normalt för att komma från mig. Mina barn är vana att hela lite vad det faller sig. Store lille sonen svarar "Durå, Machu Picchu. Du ä ju en stor ruin."

Jag gjorde en annan tolkning. Att jag är en av världens 7 nya underverk (http://sv.wikipedia.org/wiki/Världens_sju_nya_underverk). Kan rekommendera det. Att själv hitta på vad barnen menar egentligen. Så trevligt med lite självbedrägeri...


sjuka frukter?!


Hör upp alla som tror att ni vet vad frukten ovan heter... Var på påskmiddag hos svärföräldrarna i Norrköping. På besök var svägerskan C. Samtalet kom in på exotiska frukter. "vad heter de nu igen...? De där gula som ligger i ett lite prassligt hölje...ja som en lykta ungefär...?" Varpå C blixtsnabbt replikerar SYFILIS!!!! Skulle man vilja se in i den hjärnan? Tror inte det???

Suck

Hur man kan misstolka symboler...


Hmmm åker ibland kollektivt med vännen T. Hon är för det mesta helt förvirrad, vilket kan resultera i många (dock inte råa) skrattattacker. Vi har fått en ny mååådäääärn dubbeldäckare som trafikerar sträckan Kisa-Linköping (kan vara bra för er att veta som funderar på att befolka vår vackra bygd!!!). Glad i hågen klättrar jag under vännens ledning upp på övervåningen. Hej och hå. Det här går ju bra! Vi sätter oss ned och vännen konstaterar till sin förvåning, efter att ha noterat ovan publicerade symbol på SAMTLIGA platser på övervåningen: "Dessa platser är nog endast avsedda för rörelsehindrade. Så konstigt. Det måste vara ett himla besvär att få upp dem för dessa smala trappor. Vore det intre bättre att de satt nere...???"  Tilläggas bör att vännen T är helt utmattad efter att ha handskats med bångstyriga döttrar i ca 16 år. Det ursäktar det mesta ♥ Absolutely!

Ångest bloggflytt

Jag har fått en hööööög med nödrop från trogna läsare med avseende på min blogg tinpia.blogspot.com (den här alltså! Lite mer uppmärksamhet tack!): "Det gååååår inte att kommentera på Blogger!!!! Flytta din UNDERBARA blogg till blogg.se PLEASE. Därför ska jag nu försöka mig på konststycket att flytta den till piasvarld.blogg.se Hav tålamod mina trogna bloggvänner. Återkommer med eventuellt resultat av mina vedermödor!

yours truly

Rattmuff

1 april rattmuff av. Jajjamensan!

Anonym vårfavorit

Den som inte sett hasseln blomma bör ge sig ut till närmaste hasselbuske NU. Man måste veta vart man ska leta och framförallt ATT man ska leta. Ungefär som den här bloggen skulle jag vilja påstå. Men hittar man rätt blir man rikligt belönad...

På ämnet superhjältar

Tidsperiod krita - nä för ca 7 år sen´: Mellansonen kommer hem från dagis och är mycket upprörd! (Till saken hör att mamma och son nyss haft ett samtal om Batman och Stålmannen och att de inte finns på riktigt...) Sonen: Mamma VET du???!!! Alfred säger att Magnus Samuelsson finns på riktigt!!!
Sätter saker i rätt perspektiv. Finns Stålmannen på riktigt??? Eller Magnus för den delen? Existentiella frågor värda en magisteruppsats MINST.

PS... KINDA rockar fett! DS

Lite om jämställdhet

Ok. Blev lite sur när jag läste Tobbes (se bild) spalt i Corren onsdagen den 25 mars 2009. Tycker annars att han är en underbar människa med ohyggligt stor allmänbildning. Men när han börjar ifrågasätta kvinnlig rösträtt för att Maudan inte faller på läppen är det inte ok. Det har han fått höra också. Tobbe gör just nu bot för fulla muggar (hoppas jag - kommer kolla det!!). Här kommer lite tänkvärda citat på temat kvinnor och vårt värde. Notera att kvinnor faktiskt är människor (antaget på kyrkomötet i Nicea år 585).

"Det fins mycket ohyra på jorden och i havet men den största ohyran av alla är kvinnan." Meander 300 f Kr

"Kvinnan tige i församlingen" Bibeln 1:a Korintierbrevet

Kyrkomötet i Nicea år 325. På dagordningen: Har kvinnan överhuvud taget en själ?

Nytt kyrkomöte år 585. På dagordningen: Kan kvinnan över huvud taget räknas till människosläktet? Efter tre dagars häftig debatt och votering fastställdes med en rösts övervikt att kvinnan hörde till människosläktet.

Lurig vår

Tänk att jag går på det varje gång!!!Våren första riktigt grymma spratt. Igår hängde jag lycklig ut tvätten för första gången i år. I vårsol och ljumma vindar. Bofinken sjöng och vintergäck, krokus och vårdroppar signalerar kung Bores truppers reträtt. Mina bin tittade ut ur kupan lite yra i mössan. Härligt helt enkelt! 
I morse var det snöyra igen. Som höll i sig hela dagen. Suck! Att jag aldrig lär mig. Jag blir lika besviken varje gång. Det går så fort att vänja sig vid vår... 


Hallongrottor

Stod igår kväll och tillverkade hallongrottor i parti och minut. Mellanpojken ska på klassresa och då ska de bakas och stås i. Det är visst pedagogiskt. Att föräldrarna köper in ingredienser, pappersformar och ditten och datten samt står i flera timmar mellan läxläsning och diskplock och tillverkar tämligen sorgliga hallongrottor. Resultatet blir kanske en inkomst på 100 kr (Noll om man drar bort utlägg för ingredienser. Minus flera hundra om man drar bort arbetsinsats...) Varför i hela friden inte bara betala hundralappen direkt istället för denna märkliga omväg. Många har nog ställt sig frågan under årens (århundradenas??) lopp. Kanske ett nytt forskningsområde?! Men det är pedagogiskt. Vad är det som är pedagogiskt? Att barnen lär sig att grupptryck är ett bra påtryckningsmedel. Extra bra kryddat med dåligt samvete för att vara en dålig mamma...
Dottern blev i alla fall glad! Det ser ju ut som hallongrottor mamma! (Säger något om min bakkonst). Och de är jättegoda!!!! Gullig unge.
Men jag ska inte klaga. Har hört hemska berättelser från Nyköpings kommun. Där finns tydligen ett särskilt otäckt släkte av klassmammor som terroriserar övriga stackare till föräldrar med loppisar i arla morgonstund, kabaréer, magdans, diskon i parti och minut. Gudarna vet att det finns många skäl att stanna i Östergötland!!!

Magnus Uggla

Nu har jag fått en verklig AHA-upplevelse. Min blogg börjar bli en källa av otrolig kunskap! En mycket erfaren bloggare - wintermute - har upplyst mig om att Magnus Uggla har regler för hur man ska blogga. Så det är DET han håller på med! Jag har alltid undrat vad han håller på med när han inte terroriserar svenska folket med sina marschdunkande slagdängor. Well done Magnus! Mycket bättre för oss alla om du istället håller ordning på vem som publicerar 2 inlägg per dag och inte. Så det blir någon ordning! Heja!

surt inlägg :-(

Jaha. Fick första reaktionen på detta revolutionerande nya verktyg jag provat SEDAN IGÅR!!! Det var en pluttig blogg! Där får man för att man försöker. (Skrev hon surt :-( ) MEN jag ger mig inte så lätt. Jag kämpar vidare i cyberrymden oavsett sura och ovidkommande kommentarer. Lita på det.

Tulpaner

Jag älskar tulpaner. Vem gör inte det??? Framförallt tror jag att jag behöver se en vas med krispiga, färgglada tulpaner i huset. Som en bekräftelse på att våreLägg till bildn kommer. Trots lynnigt marsväder som kastar mig mellan hopp och förtvivlan. 
Att köpa tulpaner är en vetenskap. Tyvärr faller jag ofta förLägg till bild 10-pack tulpanerna i mataffären/macken. MEN hur ofta är DET lyckat???? Ibland dö
r de direkt. För det mesta tynar de sakta bort utan att ha varit så där riktigt ljuvliga som jag alltid hoppas på att de ska vara. Det är bara att bita ihop och gå till dyra floristen. En eller två gånger per år...
Jag har kommit på att min man sedan många år utarbetat en strateLägg till bildgi för att undvika att köpa tulpaner till sin underbara (nåja, jag är ju jävig...) fru. Han säger att han bara kommer att få stryk om han kommer hem med blommor, för eftersom han aldrig gör det så kommer jag tro att han varit ute på dumheter. Smart. Det blir ju en affirmation som bli mer och mer sann ju mer åren går. Jag köper tulpaner själv!


Hört i badhuset - om demokrati

Var i badhuset igår. Hörde tre små barn diskutera sittandes på ett badlakan... Den äldste vände sig till ett av de andra och tog till orda: Vilken festis vill du ha? det finns päron..... päron ... och päron. Det yngre barnet svarade: Jag tar päron! Demokrati i sitt esse!

Bofinken...

I går sa min man. Det luktar bofink! På tisdag har vi den här! Och han har alltid rätt. När vi öppnade fönstret i morse satt han där och ropade ut sitt vårbudskap högt och tydligt. han har alltid rätt om sån´t här min man. Men säg inte att jag sagt det....

Det GÅR att lära gamla tanter blogga!

Jaha, så ligger man ute i cyberspace då... var det nu är. Hur hittar du mig och hur hittar jag andra är det första som slår mig! Hojta till om det är någon som hör mig (läser...);-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0